De 1 Mai traditia spune ca litoralulva fi plin de turisti. Sunt insa si foarte multi romani care prefera ca in acesr week-end sa se relaxeze la munte.

La munte

O noapte de cazare pe Masivul Ceahlau, costa de 1 Mai intre 20 si 50 de lei la Cabana Dochia. Tariful difera in functie de numarul de locuri din camera. Pensiunile din judetul Neamt propun pachete de turism cu trei nopti de cazare si cu trei mese pe zi pentru aproximativ 600 de lei.

Sinaia este si in acest an cea mai scumpa dintre statiunile de pe Valea Prahovei din pucntul de vedere al cazarii la hotel sau alte unitati cu functiuni de primire turistica. Hotelierii le ofera acces gratuit la centrele spa din interiorul unitatilor de cazare. O camera costa 80 de lei pe noapte la o pensiune de 3 margarete. La hotelul Nu-Ma-Uita din Azuga, doua nopti de cazare cu demipensiune costa 263 de lei de persoana.

Si la Marginimea Sibiului turistii sunt asteptati turistii. Aici preturile incep de la 70 de lei camera dubla intr-o pensiune de 2 margarete si ajung pana la 170 de lei la pensiunile de 4 margerete. Exista si alternativa unui un pachet de 3 zile cu toate mesele incluse la complexul Ocna Sibiului la tariful de 550 de lei de persoana.

Statiunea montana Ranca, din judetul Gorj, propune vizitarea Pesterii Muierii si Pesterii Polovragi, precum si escaladarea Varfului Papusa.

Se pot inchiria ATV-uri in zona, la preturi cuprinse intre 80 si 100 de lei pentru o ora. O cabana cu 18 locuri poate fi inchiriata cu 1.200 de lei pe noapte aici.

Amatorii de sporturi extreme pot alege Defileul Jiului ca destinatie pentru weekendul de 1 Mai. Se organizeaza aici coborari cu barcile pneumatice pe apele repezi ale raului, printre stanci, prin cascade si meandre care costa 50 de euro. Organizatorii asigura tot echipamentul necesar. Deschiderea oficiala a sezonului de rafting a avut loc la jumatatea lunii aprilie. Raftingul de agrement poate fi practicat intre Lainici si Bumbesti-Jiu, pe un sector cu o lungime de 12 kilometri si o diferenta de nivel de 230 de metri.