China - TurismChina este una din tarile cu cea mai mare dezvoltare economica din perioada actuala. Cresterea economica inregistrata anul trecut de China a fost de 10,3%, una dintre cele mai mari din lume. De aceea, companiile aeriene si operatorii turistici vor cat mai repede sa isi extinda afacerile in aceasta tara.

Destinatii de vacanta precum Dubai, Africa de Sud, Milano, Atena si Hawaii sau Honolulu, toate cu plecare din Beijing sau din celelalte orase ale Chinei sunt acum in ofertele liniilor aeriene din lume.

In 2010, 57 de milioane de platitori de bilete de avion s-au inregistrat pentru zborurile cu plecare din China, iar pentru 2011 se estimeaza ca numarul acestora va depasi 65 de milioane, potrivit unui raport realizat de Institutul de Cercetari pentru Turism Extern din China.

La randul ei, Organizatia Mondiala a Turismului din cadrul ONU estimeaza ca, pana in 2020, numarul plecarilor externe va ajunge la 100 de milioane.

Companii aeriene precum Air Mauritius si South African Airlines vor inaugura curse directe catre si dinspre Beijing si Shanghai chiar din iulie.

China Eastern Airlines a oferit, in premiera, curse charter catre Hawaii cu pleacre din China, si asteapta aprobarea pentru curse regulate catre Honolulu.

Air China a anuntat ca va lansa zboruri directe Beijing-Atena incepand din mai si Beijing-Milano incepand cu luna iunie.

Acum, hotelierii din intreaga lume iau masuri pentru a fi pe placul chinezilor, care incep sa calatoreasca din ce in ce mai mult. Hotelul Burj Al Arab din Dubai are in cadrul personalului mai multe persoane care vorbitoare de limba chineza, are feluri de mancare din China in meniu si au tiparit brosuri in aceasta limba. Aproximativ 80% din clientii hotelului au fost chinezi in timpul vacantei de Revelion, au declarat reprezentantii Jumeirah Group, operatorul Burj Al Arab.

Operatorii din turism fac si ei tot posibilul sa se promoveze cat mai mult in randul chinezilor.

China - Turism