VacanteCalatoriile sunt pe placul tuturor, insa gasirea unor bilete ieftine de avion se poate dovedi o corvoada. Turistii abia asteapta sa se vada pe Aeroportul Henri Coanda, dar drumul pana acolo este ceva mai lung. Gasirea celor mai ieftine bilete de avion si a ofertelor irezistibile necesita ceva pregatire in prealabil.

1. Este esential ca turistii sa planuiasca din timp. De obicei, perioada de promotii la bilete este cu 11 luni inainte de data plecarii. Asadar, daca vacanta este planuita pentru luna iulie, rezervarile la bilete se fac din luna iunie a anului precedent.

2. Exista si varianta ofertelor last minute. Ca sa fie in permanenta informati, clientii sunt sfatuiti sa se aboneze la serviciile de newsletter ale companiilor aeriene. Astfel, vor afla in timp util despre locurile din avion, aparute in ultimul moment.

3. In mod asemanator se pot interesa si asupra variantelor de hoteluri ieftine. Utile se pot dovedi si inregistrarile de pe site-urile de profil. Acestea isi tin la curent abonatii cu privire la discount-uri si oferte de cazare din toata lumea. De asemenea, se poate lua in calcul inchirierea unui apartament sau a unei vile atunci cand e vorba de mai multe persoane.

4. Insomniacii sunt privilegiati cand vine vorba de cele mai ieftine zboruri. Ofertele low cost apar ori foarte devreme dimineata, ori foarte tarziu seara. In astfel de cazuri, este recomandabil sa se verifice ce variante de mijloace de transport catre si de la aeroport sunt disponibile.