romanticaÎn timp ce în Statele Unite, Ziua Indragostitilor este frecvent asociata cu ciocolata si cu cel iubit, nu este la fel si pentru restul lumii. In Finlanda si Estonia, de exemplu, de Ziua Indragostitilor estep se sarbatoreste dragostea intre prieteni. Procurati-va bilete de avion in jurul lumii pentru a lua parte la zilele indragostitilor din intreaga lume sau bilete de avion catre Coreea de Sud deoarece acolo pe data de 14 a fiecarei luni se sarbatoreste dragostea.

10 zile pentru a celebra iubirea romanticasi platonica

1. Ziua Sf. Dwynwen (25 ianuarie): In Tara Galilor, cea mai mare sarbatoare romantica este deja trecuta. Cuplurile l-au sarbatorit pe 25 ianuarie pe patronul indragostitilor galezi.

2. Leap Day (29 februarie): In mod traditional este singura zi in care femeile isi pot cere in casatorie alesul, daca raspunsul este negativ acesta este nevoit sa ii ofere un cadou domnisoarei.

3. Ziua Sf. George (23 aprilie): In Catalonia aceasta zi este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Ziua Trandafirului sau Ziua Cartii. Pe data de 23 aprilie, cuplurile, prietenii si colegii fac schimb de cadouri. Din punct de vedere istoric, barbatii ofereau femeilor trandafiri, iar femeile le ofereau acestora carti.

4. Ziua Alba (14 martie): In Coreea de Sud si Japonia, cuplurile sarbatoresc doua zile ale indragostitilor. Pe 14 Februarie, femeile ofera barbatilor ciocolata, iar de Ziua Alba barbatii raspund oferind femeilor bomboane.

5. Ziua Pepero (11 noiembrie): De asemenea, in Coreea de Sud de Ziua Pepero tinerele cupluri fac schimb de prajituri Pepero sau alte cadouri.

6. Dragobete (24 februarie): In Romania, tinerele cupluri isi ofera traditionalele flori de primavara.

7. Ziua Mai (1 mai): In unele parti ale Germaniei, in locul schimbului de cadouri fata in fata poti lasa un cadou pentru o pasiunea secreta. Baietii lasa un stalp in fata casei unei domnisoare, in timp ce fetele lasa orez sau trandafiri.

8. Dia dos Namorados (12 junie): Valentine’s Day este de obicei in perioada carnavalului din Brazilia si nu este sarbatorita.

9. Ziua chinezeasca a Indragostitilor (variaza): Anul acesta a va fi sarbatorita de 13 august. Povestea este una a unei dragoste interzise: un tanar cioban se indragosteste de o zana, dar sunt despartiti de Calea Lactee. In a 7-a zi din a 7-a luna a fiecarui an cei doi sunt reuniti cu ajutorul unui pod.

10. Tu B’Av (variaza): Anul acesta sarbatoarea evreiasca Tu B’Av este pe data de 22 iulie. Acesta zi este considerata perfecta pentru a pune marea intrebare.

Dacă exista cineva special pe care doriti să il surprindeti si nu vreti sa petreceti timp facand rezervari hoteluri si cautand zboruri ieftine, marcati in calendarele dumneavoastra Dragobetele pe 24 februarie.