Mona Lisei la MadridCea mai controversata picture a lui da Vinci, a revenit in centrul atentiei o data cu descoperierea primei copii cunoscute a tabloului Mona Lisa. Copia a fost executata in aceeasi epoca si in acelasi atelier in care a fost realizata celebra pictura de catre unul dintre elevii lui Leonardo da Vinci. Pictura a fost identificata si autentificata de catre expertii Muzeului Prado din Madrid.

Tabloul original se afla la Muzeul Luvru din Paris. Pictura din Prado era acoperita de un fond negru ce acoperea peisajul din fundal. In timpul lucrarilor de restaurare ale picturii, expertii au reusit sa inlature fondul negru si au descoperit peisajul care se afla in spatele Mona Lisei, diferit de cel din tabloul original. Pe baza detaliilor identificate de experti, acestia au putut sa dateze tabloul.

In prima copie acceptata a celebrului tablou a lui da Vinci, Gioconda pare mai tanara si are sprancene, fata de original.

Muzeul Prado este atat muzeu, cat si galerie de arta si cuprinde una dintre cele mai importante colectii de arta europeana din secolul XIV pana in secolul XIX. Multe lucrari importante se gasesc in acest muzeu si merita sa fie vizitate de orice pasionat de cultura si de arta.

Madrid este capitala Spaniei si a fost construit pe ruinele unui fort maur – Magerit. Orasul a devenit capitala tarii in 1561. Madrid are o multime de obiective turistice de vizitat, printre care si Muzeul Prado.

Cei care se hotaresc sa isi petreaca un sejur la Madrid, dupa achizitia biletului de avion, trebuie sa fie atenti si rezervarea hotelului pentru a avea un sejur cu adevarat reusit.

In Madrid hotelurile sunt accesibile tuturor. Cei care ajung la Madrid pot gasi hoteluri de la 1 stea la 5 stele, iar tarifele pornesc de la 45-50 Euro pe noapte camera dubla.

Top 5 hoteluri recomandate sunt: Melia Castilla – 120 Euro, Regina 200 Euro, Intur Palacio Sant Martin – 140 Euro, Ada Palace – 100 Euro si Gran Hotel Velazquez – 90 Euro.

Tarifele sunt prezentate pentru camera dubla/ noapte, iar pentru a face acest top au fost folosite site-uri de specialitate. Cei care doresc sa plece in vacanta pot economi bani, de multe ori chiar si 50% din tariful prezentat de hoteluri la receptie, utilizand genul acesta de site-uri sau lucrand cu agentiile de turism.