Hoteluri ieftineExista si hoteluri ieftine care nu fac rabat de la calitate. In cazul in care s-a beneficiat de o oferta last minute, precautia trebuie sa fie dubla. Low cost nu trebuie sa insemne lipsa de confort si igiena.

Echipamentul de la receptie este invechit

Computerul de la receptie pare sa fi aparut in 1955? Sau, si mai rau, nu exista niciun fel de computer? Asta indica faptul ca si serviciile vor fi la fel de demodate. Daca receptionerul scrie numarul cardului pe o bucata de hartie in loc sa-l treaca printr-un POS, locul este de evitat, clar.

Holul arata dezastruos

Holul este cel care reprezinta un soi de carte de vizita. Daca tapetul este murdar, zugraveala ingalbenita, mobilierul de trei generatii, este clar ca sederea nu va fi una placuta si este preferabil sa se caute alt hotel.

Prosoapele sunt in stare deplorabila

Prosoapele sunt un semn extreme de graitor. Daca sunt prea aspre sau prea subtiri, arata dincolo de orice indoiala ca au fost folosite un timp indelungat si n-au mai fost inlocuite atunci cand ar fi fost cazul.

Numarul insuficient de angajati

Daca la intrarea intr-un hotel, turistii observa un singur angajat la receptie si patru oameni la coada, iar la o privire aruncata in jur, nu pare sa apara nimeni altcineva, este mai bine sa evite acel loc. Managementul hotelului pare sa fi renuntat la oferirea de servicii rapide, prompte. Nu ar vrea nimeni sa-si imagineze cat ar dura remedierea unei probleme aparute, de pilda, la instalatia sanitara.

Modul in care arata baia

O verificare rapida a baii (sa fie echipata cu tot ce trebuie, prosoape, produse de igiena, sa fie curata si sa miroasa placut) va scuti clientii de neplaceri viitoare. Daca acestia observa urme de sapun sau pasta de dinti, sa paraseasca imediat incinta.