Turismul de businessUn studiu recent al Pegasus Solutions arata ca turismul de business si-a reluat cresterea la nivel global, in luna mai, dupa ce in aprilie calamitatilor naturale si protestelor violente din unele zone au influentat negativ acest sector.

Potrivit studiului companiei, rezervarile la hotel realizate de turisti de afaceri au crescut cu aproape 20% la nivel global in luna mai, iar rezervarile in scopuri turistice au inregistrat o crestere de aproape 9%.

In Europa, rezervarile hoteliere in scopuri de afaceri au crescut cu 24% in mai anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut iar veniturile nete din rezervarile facute de turistii de afaceri au crescut in ultimele 12 luni cu peste 30% in Europa. Cresterile sunt datorate atat numarului mai mare de rezervari, cat si a tarifelor majorate.

Cea mai mare crestere a numarului de rezervari la hotel din partea turistilor de afaceri a fost inregistrata in America de Sud, unde s-a inregistrat un formidabil 40% in ultimele 12 luni. In America de Nord s-a inregistrat o crestere de aproximativ 17%. De asemenea, potrivit studiului perspective turistice pentru aceasta vara sunt pozitive, compania asteptandu-se sa se mentina cresterile de doua cifre fata de anul trecut pentru turismul de afaceri.

Astfel, estimarile arata ca atat numarul de rezervari cat si tarifele hotelurilor vor contina sa creasca intr-un ritm constant, mai ales ca bugetele pentru calatoriile de afaceri sunt in crestere in acest an. 41% din companiile respondente unui studiu efectuat de CFO Research si American Express se vor avea bugete mai mari pentru acest tip de turism, 23% vor sa isi mentina bugetul de cheltuieli, iar 36% vor sa il scada.

Si oficialii Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) au spus ca turismul de business creste intr-un ritm mai sustinut decat cel de placere, un semn al revigorarii economice.