Turismul din Delta Dunarii este intr-o revenire spectaculoasa, dupa doi ani de criza. In luna iunie a acestui an numarul turistilor care au petrecut vacanta in Delta a crescut cu 30 la suta comparativ cu anul trecut, a declarat Daniel Ilusca, presedintele Asociatiei Patronatului in Turism din Delta Dunari. „Bazele turistice din Delta au contracte ferme de cazare pentru lunile urmatoare care asigura ocuparea tuturor capacitatilor. Astfel, vom ajunge la nivelul atins in 2008, care a fost cel mai bun an din ultimul deceniu pentru turismul din Delta Dunarii”, a spus acesta.

Turismul din Delta Dunarii

Una dintre cauzele pentru care rezervarile la hoteluri si pensiuni din Delta au crescut in aceasta vara sunt conflictele sociale din nordul Africii ce a determinat multi turisti europeni sa se reorienteze pentru alte destinatii.

Ilusca a adaugat ca „cele mai multe contracte pentru petrecerea vacantelor in Delta s-au realizat cu marile agentii de turism care si-au orientat turistii din Egipt si Tunisia spre Delta, din cauza revoltelor din ultimele luni din aceste tari, care au creat neincredere turistilor. Si o parte din turistii care isi programasera vacanta in Grecia au renuntat la aceasta destinatie si au optat sa vina in acest an in Delta”.

Delta Dunarii este vizitata pentru peisajul salbatic, statutul de rezervatie ecologica si preturile mici comparativ cu alte zone.

Una dintre cele ma interesante oferte din acest sezon se refera la cazarea intr-un hotel plutitor, una din cele mai inedite unitati de cazare din turismul romanesc Principalul avantaj al unei astfel de oferte este faptul ca turistul se poate deplasa in fiecare zi a vacantei in alta zona din Delta.

Pretul unui sejur poate scadea pana la 300 de lei in regim all inclusiv si include mesele, croziere pe Delta si posibilitatea inchirierii de ambarcatiuni pentru pescuit.

Traseul unui astfel de sejur incepe intotdeauna din Tulcea si se termina in Tulcea, iar meniul servit pe hotelul plutitor contine in proportie de 70% preparate din peste, lucru perfect acceptat si asteptat in Delta.

Hotelul plutitor dispune inclusiv de o discoteca si chiar o miniplaja.